Nagy sikert ért el a Richter

Megkezdődött a Richter Gedeon Nyrt. skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére szolgáló készítményének árusítása az Egyesült Államokban Vraylar márkanéven - tette közzé a Világgazdaság szerdai közlése szerint a társaság.
MTI-Eco, 2016. március 30. szerda, 08:04
Fotó: Napi.hu

A hazai gyógyszercég kutatói által felfedezett, cariprazine hatóanyagú készítmény 2015 szeptemberében kapta meg a törzskönyvi engedélyt az amerikai élelmiszer és gyógyszerügyi hatóságtól.

A cariprazine értékesítési jogait az USA-ban és Kanadában az Allergan birtokolja. E céggel közösen fejlesztették ki a magyarok a készítményt 2005-től, amióta felfedezték a vegyületet.

Szakértők ezt tartják a Richter egyik legígéretesebb originális termékének, miközben Európában 2018 előtt valószínűleg nem forgalmazzák a készítményt, ugyanis az Európai Gyógyszerügynökség csak most fogadta be a Richter erre vonatkozó törzskönyvezési kérelmét.

A szer hatását több mint 1800 beteg bevonásával végzett klinikai vizsgálat támasztja alá - írja a Világgazdaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK