Szerdán nagy lendülettel meneteltek felfelé a vezető New York-i részvényindexek, s bár a vége felé megtört a hegymenet, így is bőven egy százalék feletti mértékben nőtt az értékük. A befektetők vételi kedvének a Cisco Systems vártnál nagyobb nyeresége és megemelt bevételi prognózisa éppúgy jót tett, mint a Federal Reserve papírformának megfelelő, az alaprátát 5,25 százalékon hagyó kamatdöntéséhez fűzött hivatalos kommentár. A dokumentumból megfigyelők ugyanis arra következtettek, hogy belátható időn belül nem várható Fed-kamatvágás. A General Motors részvényei lendületesen drágultak, hiszen bár az autógyártó csökkentette az egyesült államokbeli személygépkocsi-piac idei nagyságára vonatkozó prognózisát, saját eladási terveit kihívásokkal ugyan, de továbbra is teljesíthetőnek tartja. Szintén a nyertes oldalra kerültek a szállítási ágazat szereplői, miután a Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway megemelte részesedését a Burlington Northern Santa Fe vasúttársaságban. A Dow Jones végül 1,34 százalékkal, 13 657,86 pontra, a Nasdaq 2,01 százalékkal, 2612,98 pontra, az S&P-500 1,41 százalékkal, 1497,49 pontra nőtt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!