Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Elite Program, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap, a BÉT Mentoring Program és az Xtend platform mind hozzájárul ahhoz, hogy "a cégek tőzsdére lépése olyan ideális ma Magyarországon, mint még soha". Egyebek között a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok kategóriájában várhatók új tőzsdei megjelenések.

Végh Richárd a csütörtökön megjelent interjúban elismerte, hogy a hazai vállatoknál "van némi ismerethiány" a tőkepiaccal kapcsolatban. Hozzátette, hogy a BÉT mélyen elkötelezett a tudás átadásában. A kétéves nemzetközi Elite Programban például - amelybe már 13 magyar cég kapcsolódott be - a visszajelzések szerint kifejezetten gyakorlati tudást kapnak a résztvevők. (Fejre állhat a forint - felkészülni, nagyot lehet koppanni!)

Az elnök-vezérigazgató fontosnak nevezte, hogy olyan cégek is megjelenjenek a magyar tőzsdén, amelyek más tőzsdén már jelen vannak ugyan, de jelentős gazdasági tevékenységet folytatnak Magyarországon. Így a magyar befektetők is könnyebben elérhetnék ezek papírjait.

Új, potenciális szereplőkként tekintenek a magyar tulajdonosi hátterű bankokra, és a BÉT fontos partnere lehetne az államnak is a vagyonkezelésben - mondta el Végh Richárd.

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e új brókercégek megjelenésére, azt válaszolta, hogy a hazai piac a konszolidáció irányába halad, így inkább külföldről érkezhetnek még szereplők.

A cseh és a román tőzsdével közösen vizsgálják, hogyan tudnak nagyobb jelentőséget adni a régiós papíroknak. A BÉT és a régió egyebek között a kínai tőkepiac fokozatos megnyitásából profitálhat, mert a hatalmas megtakarításokkal rendelkező ázsiai ország befektetői "a mi régiónkat még nem fedezték fel" - vélte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!