Nagy volt a kereslet a 10 éves államkötvényekre

A mai aukción is elkapkodták a magyar államkötvényeket, különösen a 10 éves futamidejűt, amire a meghirdetett mennyiségnél több mint négyszer több ajánlat érkezett. Az átlaghozam minden futamidőnél emelkedett - írja a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2015. október 29. csütörtök, 13:56
Fotó: Napi.hu

A 3 éves állampapírokra is jelentős volt a kereslet, a meghirdetett 20 milliárd forintra 65,2 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amiből 30 milliárdot fogadtak el. Az átlaghozam 1,79 százalék volt, ami 7 bázisponttal magasabb a két héttel ezelőtti aukció átlaghozamához képest.

Az 5 éves futamidejű papírok esetében a 15 milliárd forintos meghirdetett összegre 48,5 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Ebből 31,5 milliárdot fogadott el az ÁKK, míg az átlaghozam a előző aukciónál 4 bázisponttal járt magasabban, 2,39 százalékot tett ki.

A 10 éves papírokra volt a legnagyobb kereslet. A csupán 12 milliárdos meghirdetett mennyiségre 48,7 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, az átlaghozam pedig 2 bázisponttal 3,29 százalékra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antimigrans, 2015.10.29 16:53

...minden ok ...hajrá gyuri !!..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html