Nagy volt a tolongás az állampapírpiacon

Az ÁKK által kedden meghirdetett 40 milliárd forint értékű háromhónapos lejáratú kincstárjegyekre jelentős volt az elsődleges forgalmazói érdeklődés.
NAPI, 2009. augusztus 11. kedd, 11:50
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelentése szerint a meghirdetett 40 milliárd forintos mennyiségre 152,3 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazóktól.

Az ÁKK végül az eredetileg meghatározott mennyiséget értékesített a háromhónapos diszkontkincstárjegyekből, 7,85 százalékos hozam mellett, ami 13 bázisponttal alacsonyabb a hétfői másodpiaci kereskedés során elért 7,98 százalékos szinttől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK