Nagy volt a tülekedés a magyar állampapírokért - esett a hozam

A Fed keddi, 50 bázispontos kamatvágása után igencsak megnőtt a befektetők vásárlási kedve magas hozamot nyújtó magyar állampapírok iránt. Közel nyolcszoros lefedettség, valamint a tegnapi benchmarkhoz képest jelentősen csökkenő hozam mellett keltek el a hathónapos diszkontkincstárjegyek a mai aukción.
NAPI Online, 2007. szeptember 19. szerda, 12:37
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett szokásos, 25 milliárdos mennyiségre 191,8 milliárd forintos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók. Az elfogadott hozamok 7,20-7,29 százalék között szóródtak, a 7,28 százalékos átlag a keddi másodpiaci benchmarkhoz képest 15 bázisponttal alacsonyabb lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK