Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vártnál sokkal erősebb német Zew-index, a sikeres görög kötvény visszavásárlás, az olasz politikai balhé elülése, valamint az amerikai költségvetési tárgyalásokról szivárgó kedvező hírek és a pozitív Fed-várakozások miatt - a londoni kivételével - szárnyaltak a tőzsdék kedden Európában és az Egyesült Államokban is.

A nagyobb európai tőzsdék között a londoni FTSE-100 stagnált, a frankfurti DAX viszont 1, a párizsi CAC-40 pedig 1,1 százalékot emelkedett, miközben a milánói tőzsde 1,5 százalékos emelkedéssel korrigálta a Berlusconi-Monti perpatvar utáni kisebb pánikot. A madridi IBEX-35 0,9 százalékos erősödéssel nyugtázta a sikeres spanyol kötvényaukciót, az athéni tőzsde pedig 2,3 százalékkal került feljebb.

A két brit nagybank, a HSBC és a Standard Chartered árfolyamával semmi nem történt, miután kiderült, hogy a két bank megússza a vádemelést, viszont jókora bírságot fizet. A nagy problémáktól szenvedő ThyssenKrupp hiába számolt be újabb veszteségekről, közel 6 százalékot emelkedett. A brandvitáját hosszú idő után lezáró Diageo 1,6 százalékot esett. A belga KBC Groupnak nem tett jót, hogy a Société Générale vételről tartásra vágta ajánlását, az árfolyam ugyanis közel 5 százalékot esett; a BNP Paribas elemzői viszont javították Suez Environnementre vonatkozó ajánlásukat, ami miatt közel 9 százalékot emelkedett a közműcég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!