Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közép-európai idő szerint percekkel 20 óra előtt a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA mutatója 2,34 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 2,16 százalékos, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,49 százalékos veszteséget jelzett. A New York-i értéktőzsdén 1387 rézvény állt 52 heti mélyponton, amire augusztus 24-e óta nem volt példa.

A legnagyobb, 5 százalékos mínuszban az energiaipari részvények ármozgását követő alindex állt az S&P 500 mutató tíz alindexe közül. Az Exxon 4,6 százalékkal, a Chevron 6,3 százalékkal, 2011 augusztusa óta legnagyobb mértékben gyengült.

Szerdán jelentősen csökkent az olajár azokra az aggodalmakra, hogy miközben lassul a globális gazdaságnövekedés, az olajpiacon túlkínálat van, és ezt a helyzetet tovább súlyosbíthatja, ha Irán megjelenik a piacon a beígért napi 500 ezer hordó kőolajjal. Elemzők szerint a befektetők attól tartanak, hogy nem áll le a részvényárak csökkenése és egyre többen döntenek az eladás mellett.

Rontja a helyzetet, hogy a DJIA két tagja, az IBM és a Goldman Sachs csalódást keltő negyedéves profitról számolt be. Az IBM 5 százalékos, a Goldman Sachs 2,5 százalékos veszteségen állt szerda este.

Közép-európai idő szerint röviddel este nyolc óra előtt a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónként (159 liter) 28,01 dollárba került, 1,56 dollárral, 5,28 százalékkal lett olcsóbb keddhez képest. Az északi-tengeri Brent olajfajta ára 1,12 dollárral (3,91 százalékkal) 27,64 dollárra csökkent.

Az arany unciánkénti ára 1,42 százalékkal (15,50 dollárral) 1104,60 dollárra emelkedett New Yorkban.

A nemzetközi bankközi devizapiacon az euró árfolyama 1,0902 dollárra gyengült a kora reggeli 1,0911 dollárról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!