Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kora reggeli esés az olajipari papíroknak volt köszönhető, miután a szíriai események miatt a novemberi előjegyzési olajárak 0,4 százalékkal emelkedtek. A hangulaton későbbi gyorsjelentések segítettek egy kicsit. Az FTSE-100 0,2, a DAX és a CAC-40 0,2 százalékos mínuszban volt. A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékos veszteségben járt. A periféria indexei közül a milánói 0,1, a madridi 0,2 százalékos pluszban tartózkodott. Utóbbi a kereskedés elejént a Banco Santander 0,1 százalékos veszteséggel húzta le.

Az olajipari cégek közül a BP részvényei 1 százalékot estek, miután a vállalat megerősítette a hírt, miszerint a TNK-BP-ben lévő 50 százalékos részesedésének eladásáról előrehaladott tárgyalásokat folytat az OAO Rosznyefttyel. Emellett a Royal Dutch Shell 0,6, a BG Group 1, a Total 0,5 százalékos veszteségben járt a kereskedés első óráiban.

A Philips Electronics 4,3 százalékot drágult a harmadik negyedéves jelentésének közlését követően - a feltörekvő piacokon bővülni tudott a cég.

A francia Veolia Environnement közműcég 4,1 százalékot zuhant a reggeli órákban, miután cáfolta azokat a hétvégi híreket, miszerint a Suez Environnementtel összeolvadást tervezne. Utóbbi részvényei 1 százalékkal estek.

A gyorsjelentéseket illetően délután a befektetői figyelem középpontjában lehet a Caterpillar és a Yahoo gyorsjelentése.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!