A három szenátor a bank vezérigazgatójának írt levelében kérdezett rá arra, hogy a több száz bróker elbocsátásáról miért nem tesz közzé több információt a Wells Fargo. Ezzel ez az első olyan feltételezés, miszerint a lakossági ügyfelek mellett a bank brókerszolgáltatásokat igénybevevő ügyfeleit is megkárosíthatták.

A Wells Fargo még szeptemberben jelentette be, hogy 185 milliós bírságot és emellett 5 millió dollárt fizet az ügyfeleinek, amiért közel kétmillió betéti- és hitelkártyát nyitott az ügyfelei nevére, azok tudta nélkül. A bank a helytelen értékesítési gyakorlatok miatt 5300 dolgozójától vált meg öt év alatt.

A három amerikai szenátor a korábban elbocsátott brókerek leveléből viszont úgy tudja, hogy a bróker üzletágban is lehettek hasonló visszaélések, ennek nem megfelelő közlésével pedig a bank szerintük félrevezette a hatóságokat, így mindenképpen szélesebb körű vizsgálatokat kellene indítani a nagybanknál - javasolják.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!