A magyar piacon azonban még várat magára az emelkedés, a BUX egyelőre nem tudott szignifikánsan elmozdulni. A nagyobb papíroknál vannak említésre méltó mozgások, de az index hetek óta unalmasan oldalaz. A 23 400 pontos ellenállást a múlt héten megpróbálta áttörni indexünk, de gyorsan lepattant róla és folytatódott a sávozás. Egyedül a tengerentúli kitörés adhat reményt, hogy hamarosan a hazai piac is megindul valamerre - nagyobb a valószínűsége a pozitív elmozdulásnak -, és véget ér az oldalazás. A 23 400 pontos határ szignifikáns áttörése esetén a 24 000 és 25 000 pontos szintek állíthatják meg az erősödést.

A nagyobb papírok közül az utóbbi időben a Mol teljesítménye a leginkább említésre méltó, de pár nappal ezelőtt már itt is elfáradtak a vevők. A 23 200 forint fordította negatív irányba az árfolyamot, és a korrekció hirtelen begyorsult. A 21 680 forintos támasz gyorsan elesett, és tegnap már a 21 000 forintot súrolta. Ez pedig a kitörési szint, amelynek nem szabadna könnyen elesnie, különben hosszabb lejtmenetre érdemes készülni. Ha 21 000 forintról újra emelkedő irányba fordul a Mol, akkor viszont vételeket érdemes nyitni, ellenben ha elesik a támasz, és törik az emelkedő trend, akkor nem érdemes tovább tartani a pozíciókat.



Nem lehet sok újat mondani az OTP-ről, továbbra is a 4750-5040 forint közötti sávban mozog. Három hete tart az oldalazás, és bár tegnap már a kitörés jelei mutatkoztak, az 5040 forintos ellenállást még nem sikerült szignifikánsan áttörnie. Ha a következő napokban elindulna felfelé a bankpapír, akkor az 5150 és 5650 forintos szintekig is felmehet.

Miután a Richter visszatesztelte a 47 000 forintos ellenállást, a múlt hét újra az emelkedésről szólt. Az árfolyam megközelítette a korábbi, 48 800 forintos csúcsot, de egyelőre itt megtorpant az emelkedés. Negatív technikai jelek nem láthatók, az emelkedő trend tovább folytatódhat, ha sikerül a kurzusnak a 48 800 forintos ellenállást áttörnie. A következő erős akadály, a történelmi csúcs kicsivel 50 000 forint felett húzódik. Negatív forgatókönyvre is fel kell azonban készülni, hiszen ha a Richter második alkalommal is lepattan az ellenállásról, akkor ismét egy mélyebb korrekció következhet.
Rácz Balázs
Erste Befektetési Zrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!