A közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) az elmúlt időszakban mintegy két százaléknyi részvényt vásárolt az RWE-EnBW többségi tulajdonában lévő Budapesti Elektromos Művek Nyrt.-ben (Elmű), így részesedése meghaladja a 12,5 százalékot - közölte Mártha Imre, az MVM vezérigazgatója szerdán az MTI-vel. A társaság kedden jelentette be a másik RWE-EnBW-tulajdonú áramcég, az Émász Nyrt.-ben megszerzett 8,6 százalékos részesedését. Az Elmű 10,54 százalékát, amely a Fővárosi Önkormányzat tulajdona volt, az MVM nyilvános tender eredményeként vehette meg az idén. Mártha Imre a további vásárlásokat a részvények alacsony tőzsdei árával, a vállalkozások "ragyogó" nyereségességével és a várhatóan nagy osztalék fizetésével indokolta. A részvényvásárlásokkal az MVM nemcsak az állami tulajdon értékét növeli, hanem közelebb kerül a fogyasztókhoz is - mondta a vezérigazgató. Hozzátette: ezzel a vállalatcsoport újabb lépéssel került közelebb ahhoz a stratégiai célhoz, hogy a villamosenergia-ellátás teljes vertikumában részt vegyen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!