Nagyobb emelkedéssel zárta a hetet Amerika

A Nasdaq és az S&P 1,3 százalékkal került feljebb, míg a Dow 1,4 százalékkal a pénteki tőzsdei kereskedésben.
portfolio.hu, 2013. június 7. péntek, 22:23

Az amerikai munkaerőpiacról vegyes adatok érkeztek a mai napon, a befektetőket azonban a munkanélküliség emelkedése nem érdekelte, mindenki csak azzal volt elfoglalva, hogy bővült a foglalkoztatottság. A vezető amerikai indexek a jó hírre koncentrálva komoly emelkedéssel zártak, az S&P és a Nasdaq 1,3 százalékkal erősödött, míg a Dow 1,4 százalékkal. A kockázatvállalási hajlandóság érezhetően magas volt. A szép pénteki teljesítmény egyben azt is jelentette, hogy a hetet emelkedéssel zárták a tőzsdék, amire az utóbbi hetekben most először volt példa. A jó hangulatot kiválóan mutatja, hogy a Dow 208 pontot emelkedett, aminél nagyobbra utoljára január elején volt példa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK