Nagyobb lett az európai lendület

A legfontosabb nyugat-európai tőzsdemutatók tengerentúli társaiknál nagyobb lendülettel emelkedtek: az FTSE-100 2,4, a CAC-40 1,7, a DAX 1,1 százalékos plusszal zárt.
NAPI Online, 2007. szeptember 11. kedd, 18:56

A techszektornak az Ericsson adott lendületet, miután a mobiltelefon-hálózatokban használatos berendezések vezető gyártója piacának 5 százalékos növekedését jelezte előre. Frankfurtban a DAX 30 komponense között közel 6 százalékos drágulással a Merck lett a nap nyertese. Ez a gyógyszergyártó birtokolja ugyanis annak az Erbitux nevű készítménynek az európai értékesítési jogait, amely medicina a klinikai kísérletek során hatékonynak bizonyult a tüdőrák egyik formájának kezelésében. A Deutsche Börse szintén lendületesen emelkedett, míg a leggyengébben a Deutsche Post szerepelt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK