Nagyobb volt a borúlátás Európában

A nyugat-európai börzéken pesszimistább hangulatban telt a nap, mint New Yorkban.
NAPI Online, 2007. szeptember 25. kedd, 18:08
Fotó:

Ahogyan a Conference Board amerikai fogyasztói bizalmi indexe, úgy német Ifo üzleti barométere is a vártnál nagyobb mértékben esett vissza, utóbbi másfél éves mélypontra. A legfontosabb tőzsdemutatók között mégsem a 0,2 százalékkal gyengülő frankfurti DAX, hanem az 1,1 százalékkal visszaeső londoni FTSE-100 vesztesége lett a legnagyobb, főként a bank- és olajrészvények esésének betudhatóan. Utóbbit részben az magyarázta, hogy a BP új vezére a harmadik negyedév várható bevételeit bozrasztónak aposztrofálta a Financial Timesnak adott interjújában, és közölte, a vállalat áramvonalasítására készül.
Az olajszektornál maradva az OMV is nagyot esett, az osztrák társaság papírjai több mint 5 százalékot zuhantak a Mol újabb megkörnyékezésének hírére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK