Nagyobbat estünk, mint amit hétfőn emelkedtünk

Odalett a szép hétfői emelkedés, a BUX ugyanis több, mint 2 százalékot esett a nap folyamán.
NAPI, 2011. december 6. kedd, 17:24
Fotó: Napi.hu

Az index közel 200 pontos eséssel nyitott, és gyenge erősödési kísérlet után szép lassan lefelé kezdett csorogni, aminek végül 17 372 ponton lett vége; ez 2,1 százalékos gyengülést jelent. A forgalom is meglehetősen lanyha volt, nem sokkal haladta meg a 12 milliárd forintot.

A két nagypapír árfolyama ráadásul a BUX-nál is nagyobbat esett: az OTP 3,5 százalékot, a Mol pedig 3,7 százalékot esett. A bankpapír esetén ez 3270 forintos, az olajpapír esetén pedig kereken 18 000 forintos utolsó árat jelent.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, a hétfői záróhoz hasonlóan 522 forinton született az utolsó kötés. A gyógyszergyártók ellentétesen mozogtak: miközben a Richter 0,8 százalékos erősödéssel zárt 34 390 forinton, addig az Egis 1,6 százalékos esés után fejezte be 18 400 forinton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK