Jelentősen, 70,2 százalékkal nőtt az American Express (AmEx) multinacionális pénzügyi szolgáltató profitja az idei harmadik negyedévben éves összevetésben, részben az AmEx kártyahasználók növekvő költekezése miatt, illetve annak a hatására, hogy 393 millió dollár tartalékösszeget szabadított fel - írja az MTI az AP és a Reuters hírügynökségekre hivatkozva.

Az 1850-ben alapított, hitelkártya-szolgáltatással foglalkozó cég adózott eredménye 1,826 milliárd dollárra, részvényenként 2,27 dollárra nőtt a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 1,073 milliárd dollárról, illetve 1,3 dollárról. Elemzők részvényenként 1,8 dollárra számítottak.

A cég bevétele a negyedévben 25 százalékkal, 10,928 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 8,751 milliárd dollárról, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 10,5 milliárd dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!