Ma délelőtt jelentősebb esés látszik az árupiaci termékekben. Az olaj és az arany is másfél százalékos mínuszban áll.

A legnagyobb vesztesnek az ipari fémek bizonyulnak, a palládium négy százalékot zuhant, a réz 2,3 százalékos, a platina 2 százalékos mínuszt mutat.

A Brent olaj 1,3 százalékkal 95 dollárra csökkent, az amerikai kőolajfajta a Crude 86,5 dollárra esett.

Az elmúlt napokban egyre erősödtek a kétségek az árupiaci rally fenntarthatatóságával kapcsolatban, s számos nyilatkozat látott napvilágot, amely a spekuláció kitiltását tartaná helyesnek az árupiacokról azon belül is főleg az alapvető élelmiszerek piacáról.

A mai zuhanásnak köszönhetően az arany forintárfolyama is rég nem látott szintre csökkent: egy uncia arany 267 200, egy gramm pedig 8590 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!