A 700 milliárd dolláros mentőcsomag múlt pénteki elfogadása után éppúgy erősödött az amerikai deviza, mint az egy héttel korábbi elutasítást követően. Az euró jegyzése 1,3550 dollár alatt is megfordult, a zöldhasú látványos drágulása pedig lejtőre küldte a feltörekvő piaci devizákat, köztük a forintot is.

Napközben az euró kurzusa a Bloomberg adatai szerint 249,30 forinton tetőzött, míg a dollár egysége 183,60, a svájci franké 160,70 forintig emelkedett.

Beválni látszik a JPMorgan elemzése, amely szerint szerint az európai pénzügyi szektor válságára a dél-afrikai rand már reagált, a következő "áldozat" pedig a forint lehet. A JPMorgan szakértői középtávon forint-shortot ajánlanak, 260-as céllal, míg az ING Bank devizaüzletágának vezetője szerint az euró akár még ma 250-ig drágulhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!