Nagyon adják az amerikai részvényeket

A 2008-as válság óta nem látott ütemben építették le amerikai részvénypiaci pozíciójukat a Bank of America ügyfelei az előző héten. Különösen az intézményi szereplők voltak aktívak.
portfolio.hu, 2015. június 24. szerda, 12:17
Fotó: MTI/AP

A Bank of America Merril Lynch részvénypiaci stratégájának, Jill Carey Hallnak csütörtöki írása szerint 2008 óta nem látott tempóban szabadultak a bankház ügyfelei részvényeiktől. Az ügyfelek összesen nettó 4,1 milliárd dollár értékben értékesítettek amerikai részvényeket a múlt héten, melyre 2008 január óta nem volt példa. A részvénypozíciók leépítésében az intézményi befektetők jártak az élen - írja a Portfolio.hu a TheBusinessinsider.com-ra hivatkozva.

Azt követően, hogy három hétig nettó vásárolták a részvényeket, az intézményi ügyfelek a múlt héten adatbázisunk létrehozása óta rekord értékben építették le pozícióikat. A hedge fundok egymást követő 9. hete nettó eladók, a magánszemélyek a múlt héten ugyanakkor vették a papírokat - írta a stratéga.

A stratéga azt is elárulta, hogy a legtöbb pénzt az egészségügyből és a pénzügyi szektorból vonták ki, az előbbi szegmens esetében a tőkekiáramlás mértéke új rekordot ütött.

Talán az sem véletlen, hogy a legnagyobb amerikai részvényeket leképező S&P 500 az elmúlt hónapokban meglehetősen erőtlen teljesítményt mutat, az index gyakorlatilag április közepe óta oldalazik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2015.06.24 13:32

Az óriáskerék sem csak felfele megy!!!

Ez tiszta spekuláció!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.06.24 12:31

...jön a fordítás ...,spekuláció ...jó ez ,ha nyersz ,de csak 3-5 % nyer ,többi bukta ..,régen jó volt 1990-2000 között ,...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html