A Bank of America Merril Lynch részvénypiaci stratégájának, Jill Carey Hallnak csütörtöki írása szerint 2008 óta nem látott tempóban szabadultak a bankház ügyfelei részvényeiktől. Az ügyfelek összesen nettó 4,1 milliárd dollár értékben értékesítettek amerikai részvényeket a múlt héten, melyre 2008 január óta nem volt példa. A részvénypozíciók leépítésében az intézményi befektetők jártak az élen - írja a Portfolio.hu a TheBusinessinsider.com-ra hivatkozva.

Azt követően, hogy három hétig nettó vásárolták a részvényeket, az intézményi ügyfelek a múlt héten adatbázisunk létrehozása óta rekord értékben építették le pozícióikat. A hedge fundok egymást követő 9. hete nettó eladók, a magánszemélyek a múlt héten ugyanakkor vették a papírokat - írta a stratéga.

A stratéga azt is elárulta, hogy a legtöbb pénzt az egészségügyből és a pénzügyi szektorból vonták ki, az előbbi szegmens esetében a tőkekiáramlás mértéke új rekordot ütött.

Talán az sem véletlen, hogy a legnagyobb amerikai részvényeket leképező S&P 500 az elmúlt hónapokban meglehetősen erőtlen teljesítményt mutat, az index gyakorlatilag április közepe óta oldalazik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!