Folytatták szerdán a keddi, intézmények által uralt, fontosnak tekintett kereskedési órában begyorsult esést a vezető amerikai részvényindexek.

A nap folyamán végig a negatív tartományban mozogtak, a Dow Jones közel 200 pontos mínuszban is járt, majd a napot végül 130 pontos csökkenéssel fejezte be, egy százalékkal a keddi zárószint alatt. A többi benchmark közül az S&P 500 1,1, a Nasdaq pedig 1 százalékot veszített értékéből.

Az esést elsősorban az energetikai szektor vezette, reagálván arra, hnogy az olaj árfolyama nem tudott megkapaszkodni a 100 dolláros szint felett, a piac egyértelműen defenzívbe kezd forudlni, hiszen az egészségügyi szektor és a nem ciklikus fogyasztási javakat előállító cégek részvényei felülteljesítették a piacot.

Az esés régen nem látott átfogó méreteket öltött, a Marketwatch által követett mintegy 6000 amerikai részvény közül minden öt csökkenő árfolyamú részvényre mindössze egy emelkedő árfolyamú papír jutott.

A VIX index egy ponttal, azaz több, mint 6 százalékkal ugrott meg, 16,95 pontra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!