Több mint háromszoros túljegyzésre a meghirdetett összeg másfélszeresét értékesítette 3 hónapos diszkont kincstárjegyből (dkj) az előzőnél alacsonyabb hozammal keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK a megszokott 60 milliárd forint összegben vitt aukcióra három hónapos diszkont kincstárjegyet, amire az elsődleges forgalmazók 200,697 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be. Az ÁKK ebből a meghirdetett összeg másfélszeresét, 90 milliárd forintot fogadott el az előzőnél 3 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon.

A 2,86 százalékos aukciós átlaghozam 5 bázisponttal haladja meg a 3 hónapos lejáratra hétfőn a másodpiacon kialakult 2,81 százalékos referencia hozamot.

Az év elején a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama 2,90 százalék, 2013 elején pedig 5,49 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!