Begyorsuló emelkedést láthattunk a hazai tőzsdén az elmúlt napokban, amibe még egy kis húzás belefér, de a korrekció érik. Jól jelzi a hangulatot a 303-ig erősödő euró/forint árfolyam, igaz ez is visszakanyarodott ma reggel 304,70-re.

A pánikszerű vételek jellegéből adódóan aligha férhet hozzá kétség, hogy short zárást láthattunk az elmúlt napokban a magyar részvénypiacon.

Ugyan a nemzetközi piacok kevesebbet emelkedtek, mint a magyar, ám azok is fontos szintekhez értek el, ott is következhet negatív fordulat.

A magyar piac azonban mindenképp megérett a korrekcióra, ami akár már ma, a nap vége felé is bekövetkezhet - mondta az Equilor munkatársa.

A visszaesés az összes nagy papírt elérheti, mindegyiket nagyon túlhúzták. A kispapírokban viszont nincs erő, és ebben egyelőre nem is várható változás.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!