Nagyon jó hét volt Budapesten

A vezető részvények árfolyamai 0,26 és 5,28 százalék között emelkedtek az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 727,80 pontos, 3,38 százalékos emelkedéssel, 22 285,24 ponton zárt pénteken.
MTI, 2015. november 8. vasárnap, 08:25
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac elmúlt heti - november 2-6. közötti - forgalma 48,581 milliárd forint volt, szemben az előző heti 42,091 milliárd forinttal.

A hét legjobb részvénye a Mol volt, a papír árfolyama 5,28 százalékot emelkedett.

Hétfőn folytatódott az OTP árfolyamának emelkedése. A bankpapír az állami pakett múlt csütörtöki értékesítése óta töretlenül erősödött és ez végig kitartott ezen a héten is. A forgalom a heti második legkisebb, 6,9 milliárd forint volt ezen a napon.

Kedden nem voltak érdemi elmozdulások a magyar börzén, a nyugat-európai piaccal összhangban "csordogált" a kereskedés a heti legalacsonyabb - 6,6 milliárd forintos - forgalom mellett. A Richter enyhe mínuszban zárt, mivel a szerdán megjelenő jelentése miatt mindenki próbálta nullára zárni a pozícióit.

Szerdán legjobban - 150 forintos emelkedéssel - a Richter részvényei teljesítettek, a gyógyszergyár reggeli gyorsjelentésében szereplő kedvező, a várakozásoknál jobb adatoknak köszönhetően. A forgalom a heti csúcsát ekkor érte el, 14,5 milliárd forinttal.

Csütörtökön az OTP és a Mol iránt volt erőteljesebb befektetői érdeklődés. A Magyar Telekom szerda este közzétett gyorsjelentése nagyjából megfelelt a piaci várakozásoknak, így nem okozott elmozdulást.

Pénteken a Mol 150 forintos emelkedése a negyedéves jelentésnek volt köszönhető, míg a Richter a csütörtöki veszteségét hozta vissza.

Az OTP 5658 forinton zárta a hetet, ez 183 forinttal, 3,34 százalékkal több az előző heti záró áránál. A Mol az előző pénteki záráshoz képest 5,28 százalékkal erősödött, 13 450 forintot ért pénteken záráskor. A Magyar Telekom 0,26 százalékos emelkedést produkált, és 393 forintra nőtt az árfolyama. A Richter-részvények értéke 3,37 százalékkal 4875 forintra nőtt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,44 százalékkal 1601,15 pontra emelkedett az elmúlt héten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK