Nagyon jó negyedévet zárt az Egis

A várakozásoknál magasabb árbevételt és üzemi eredményt ért el az Egis Gyógyszergyár az elmúlt negyedévben, adózott nyeresége pedig lényegében megfelelt az elemzői prognózisoknak.
NAPI, 2012. augusztus 6. hétfő, 17:50
Fotó: Napi.hu

A várt 34,08 milliárd forinttal szemben 34,67 milliárd forint forgalmat ért el a társaság 2011/2012-es üzleti évének harmadik negyedévében - közölte a társaság. Ez 7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, amit a FÁK-országokba irányuló export 13 százalékos növekedése segített, miközben a belföldi eladások - a folyamatos árcsökkentések következtében 17 százalékkal estek vissza.

A kedvező termékszerkezet és a forint viszonylagos gyengesége tette lehetővé, hogy a társaság erős, 5,94 milliárd forintos üzemi eredményt ért el, ez 8 százalékkal magasabb mint a portfolio.hu konszenzusában szereplő várakozás.

Az adózott eredmény 5,11 milliárd forint lett az egy évvel korábbi 2,31 milliárd forinttal szemben, ami részvényenként 656 forintos nyereségnek felel meg. Az elemzők ennél kissé magasabb, 5,17 milliárdos profitra számítottak.

Összességében az elmúlt 9 hónapban 2170 forintos konszolidált részvényenkénti eredményt ért el a kisebbik tőzsdei gyógyszergyár. A kedvező számok alátámasztják az Egis-részvények elmúlt hetekben tapasztalt áremelkedését, s mivel az egész évre vonatkozó elemzői konszenzus több mint 90 százaléka már most teljesült, a várakozások emelése várható a gyorsjelentés hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK