Nagyon jól teljesített Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,7 százalékos emelkedéssel, 18 5078 ponton zárt kedden 12,5 milliárd forintos forgalomban.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. február 24. kedd, 19:19
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatóhelyettese szerint nagyon jól teljesített a magyar piac, a BUX közel 1,7 százalékos pluszban zárt, miközben a legtöbb helyen 0,5 százalék körüli pluszokat látni.

Először a Mol kezdett erősödni a vártnál sokkal jobb gyorsjelentésének köszönhetően. Ezt követően a Richter is folytatta előző napokban megkezdett menetelését, ismét szárnyra kapott az OTP, és jól zárt a Magyar Telekom is, amely szerdán, kereskedés előtt publikálja jelentését.

A nemzetközi piacok Janet Yellen, az amerikai Fed elnökének beszéde után indultak el erőteljesen fölfelé - mondta Varjú Péter. Hozzátette, a BÉT ezt megelőzően is folyamatosan emelkedett, volt olyan pontja a napnak, amikor csak a magyar piac volt pluszban egész Európában.

A Mol 3,5 százalékkal 12 200 forintra erősödött, 4,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1,6 százalékkal 4400 forintra drágultak 6,3 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom 1,6 százalékkal 381 forintra emelkedett, forgalma 292 millió forint volt. A Richter árfolyama 0,1 százalékkal 3990 forintra nőtt, forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK