Nagyon kapós a magyar államkötvény

Idén az első kilenc hónapban 1173,7 milliárd forinttal nőtt a lakossági forint állampapír-állomány, túlszárnyalva a tavalyi 1106 milliárd forintos, egész éves bővülést - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt.
MTI, 2016. október 11. kedd, 20:10
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint csak szeptemberben 76,1 milliárd forinttal, 4691,1 milliárd forintra emelkedett a lakossági forint állampapír-állomány. A lakossági deviza állampapírokkal együtt a teljes mennyiség közel 4980 milliárd forintot tesz ki.

Az elmúlt négyhavi értékesítési adatokból látszik, hogy csökken a növekedés üteme az év elejéhez képest. Ennek oka, hogy a féléves és egyéves kincstárjegyek esetében a korábbi nagy összegű kibocsátások nagyobb összegű lejáratokat is jelentenek már.

Szeptemberben a két legkeresettebb állampapír továbbra is a prémium magyar államkötvény és a kamatozó kincstárjegy volt - derült ki a közleményből.

A prémium magyar államkötvény állománya 17,5 milliárd forinttal, 941,2 milliárd forintra nőtt szeptemberben, míg a kamatozó kincstárjegyeké 51,7 milliárd forinttal 2406,9 milliárd forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK