Változatlan, 510 forintos célárfolyam mellett erős vételre javasolják a Magyar Telekom részvényeit a Concorde Értékpapír Zrt. elemzői a gyorsjelentést követően ma reggel kiadott elemzésükben.

A brókercég szakértői kiemelik, hogy a Magyar Telekom vezetése megemelte mind a 2016-ra, mind a 2017-re vonatkozó EBITDA várakozását, hiszen már most túlszárnyalta a 185 milliárd forintos EBITDA célt, amit eredetileg 2017-re irányoztak elő. Az új célok, idén 187-191 milliárd forint, jövőre 189-193 milliárd forint egybecsengenek a Concorde által eddig várt értékekkel.

A Concorde szerint beigazolódott az a korábbi véleményük, hogy bár a 2014-es szintnél alacsonyabb, de mégis a 80 milliárd forintos célnál magasabb beruházással érdemes számolni a társaságnál. Szerintük elérhetőnek tűnik az idénre a menedzsment által kitűzött 50 milliárd forintos szabad cash-flow cél, sőt ezt túl is szárnyalhatja a cég, ami további osztalékemelkedést eredményezhet.

Úgy gondolják, hogy a menedzsment által előrejelzett 25 forintnál akár magasabb osztalék kifizetése is lehetséges lesz majd 2017-ben, minimum 35 forint kifizethet a társaság. Felhívják a figyelmet, hogy a jövőre tervezett 25 forintos osztalék kifizetésével is már 6 százalék körüli a papírok osztalékhozama a jelenlegi árfolyammal számolva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!