"Nagyon megnőtt az esély egy fordulatra"

A mai napon egyértelműen lefelé indulhat a Budapesti Értéktőzsde, miután az árupiacokon, devizákon érezhető a pesszimizmus. A BUX egy százalékot eshet - vélekedett Varjú Péter az Erste vezető üzletkötője.
NAPI, 2011. május 16. hétfő, 09:01
Fotó:

Az ezüst végóráit éli, az olajban is elillant a lelkesedés és a forint is gyengülő pályára állt. Ez a félelem előbb-utóbb megindítja részvény-, majd kötvénypiacot is lefelé, ebből klasszikus medveforduló lehet - vélekedett az Erste üzletkötője.

Egyelőre mindez még nem egyértelmű, hiszen az emelkedő trend még él, de nagyon megnőtt az esély egy fordulatra - tette hozzá.

Egy szálék körüli mínusz jöhet össze a BUX indexben, ami 2-300 pontos esést jelent.

A napon belüli fordulatokat figyelni kell, az árupiacokon például nem ritka napon belül a 2-3 irányváltás. Részvénypiacokon ugyanakkor még nem indult meg igazán az esés, a forgalom pénteken is nagyon gyenge volt, ha a zárószakasz nagy volumenű átkötéseit leszámítjuk.

Inkább napon belüli, vagy néhány napos üzletekre alkalmas a piac, hosszú távú pozíciókat nem építenék föl - mondta az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK