A kereskedés megnyitása után 15 perccel 0,8 százalékos esésben állt a BUX, miután tegnap több százalékos pluszban sikerült befejezni a napot. Újabb öt perc után már csak 0,4 százalék volt a mínusz.

A blue chipek közül egyedül a Mol tudott pluszba kapaszkodni mégpedig 0,1 százalékkal, miközben a Magyar Telekom 0,3, a Richter 0,6, míg a OTP 0,8 százalékot bukott.

A forgalmat nézve sima OTP vezetést láthattunk 401 millióval, a Mol volt a második 114 millióval, míg a képzeletbeli dobogóra a Richter került 86 millióval.

Ezt várták

A keddi optimista légkör várhatóan nem folytatódik - vélte a nyitás előtt Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője. A kínai börzéken ugyan jó a hangulat, de az amerikai piacokon kedden a nap második felében már elromlott. Ezért az elemző szerint a legvalószínűbb forgatókönyv a csökkenés a magyar tőzsdén.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!