Nagyon régen volt ilyen drága a Brent

A Brent olajfajta hordónkénti ára több mint két éve először 60 dollár fölé emelkedett péntek délután.
Domokos László, 2017. október 27. péntek, 18:45
Fotó: MTI/EPA

Az északi-tengeri olajfajta hordónkénti ára 60,23 dolláron állt 17.30-kor, 93 centtel (1,57 százalékkal) magasabban a csütörtöki záróértékéhez képest.

A Brent ára ezzel először lépte át a hordónkénti 60 dolláros szintet 2015. július 3-a óta. Az olaj jelenleg mintegy 36 százalékkal drágább júniusban mért idei mélypontjához képest.

Az energiahordozót elsősorban az a bejelentés drágította pénteken, hogy több vezető olajtermelő ország jelezte: támogatja azt a javaslatot, hogy hosszabbítsák meg az olajtermelés visszafogásáról az idei év elejétől jövő év március végéig tartó időszakra vonatkozó megállapodást - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK