Kamilla Bjorlin nem túl sok filmben szerepelt, felbukkant többek között a Neveletlen Hercegnő második részében, játszott Al Pacinoval és Anthony Hopkins-szal is. Hollywoodi karrierje vége felé a tőzsde felé fordult, és manipulálta az árfolyamokat. Az volt a módszere, hogy titokban újságírókat fizetett le, gyártsanak bizonyos cégekről és akár a Twitteren, akár a Facebookon, akár cikkek formájában blogokon tegyék közzé azokat - olvasható a portál cikkében.

Megbízottjai hamis profilokat hoztak létre, hamis adatokkal tették hitelessé írásaikat. Egy gyógyszercég például havonta 20 ezer dollárt fizetett a színésznő cégének a reklámért.

Kamilla Bjorlin hamarosan bíróság előtt felelhet manipulációiért, a büntetése több millió dollárt is elérhet.

Manapság már nem csak a politikában küzdenek az álhírek ellen, a befektetőket is figyelmeztetik, hogy csak megbízható forrásokból tájékozódjanak. Pénzügyi oldalak és magazinok is küzdenek az álhírek ellen. Igazi változás azonban leginkább az emberi döntés háttérbe szorulásától várható, attól, hogy a traderek helyét egyre inkább számítógépes algoritmusok, big data-stratégiák veszik át.

További részletek itt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!