A napi átlagos kereskedési érték júniusban 10,1 milliárd forintot tett ki. A BÉT részvényindexe, a BUX teljesítménye egyenletes maradt, az index júniusban 2,2 százalékos pluszt ért el - közölte a tőzsde.

A fontosabb részvények a megszokott változásokhoz képest visszafogottabban mozogtak, a két legnagyobb forgalmú részvény, az OTP és a Mol drágultak, előbbi 4,2 százalékkal, utóbbi 5,6 százalékkal. Ezzel ellentétben a Richter Gedeon, a Magyar Telekom és az Opus Global veszített értékéből, 3,7 százalékkal, 3,1 százalékkal és 4,3 százalékkal.

A kisebb forgalmú papírok közül csak a kevésbé meghatározó Est Media, illetve a Kulcs-Soft tudott két számjegyű százalékkal drágulni.

A forgalom alapján a rangsor a megszokott volt: az OTP részvényeire 120 milliárd forint értékben kötöttek üzletet, mögötte a Mol 38,8 milliárd forinttal, a Richter Gedeon 33,5 milliárd forinttal és a Magyar Telekom 4,9 milliárd forinttal következett.

A befektetési szolgáltatók versenyében a dobogó első két fokán nem történt változás, az azonnali részvénypiac 424,4 milliárd forintos duplikált forgalmából a Concorde Értékpapír 122,1 milliárd forinttal vette ki a részét, az éllovas nyomában 109,5 milliárd forintos kereskedési értékkel a Wood &Company van, és harmadiknak futott be az Equilor, amely 55,2 milliárd forintnyi üzletet kötött. Utóbbi az Erstét előzte meg.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!