A blue chipek között - a Mol, a Telekom és a Richter lejtmenetével szemben - csak az OTP segítette feljebb a BUX-ot: a bankpapírok 3,8 százalékkal 5399 forintra ugrottak. A Mol 0,8 százalékkal 14 610, a Telekom 0,7 százalékkal 427, a Richter 0,3 százalékkal 4423 forintra süllyedt.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője szerint a magyar bankpapír az elmúlt hetekben rendkívül túladott volt, erősen lefelé volt pozicionálva, és a technikai mutatók is azt indukálták, hogy előbb-utóbb egy kisebb emelkedésnek jönnie kell.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!