A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,12 százalékkal, 24 282,29 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 0,22 százalékkal nőtt, és 2723,04 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,39 százalékkal erősödött, és 7561,63 ponton zárt - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

Az olajár jelentős emelkedéséhez a bizonytalan líbiai exportkilátások mellett az is hozzájárult, hogy Washington az iráni nyersolaj behozatalának novemberi felfüggesztését kérte szövetségeseitől.

Az olaj kitartóan erősödött egész nap, a WTI árfolyama 2,9 százalékkal, míg a Brent árfolyama 2 százalékkal került feljebb a hétfői záráshoz képest - írta a Portfolio.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!