Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 1,19 százalékkal, 26 215,15 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 1,35 százalékkal nőtt, 2922,56 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,95 százalékkal emelkedett, 8016,36 ponton zárt.

Az amerikai kormány kedden bejelentette, hogy mégsem sújt pótvámmal bizonyos kínai importtermékeket, egy sor másik árucikk esetében pedig szeptember 1-je helyett december 15-étől kezdi el a 10 százalékos pótvám kivetését - írta az MTI.

Rendkívüli mértékben javították a kockázatvállalási hajlandóságot a "mai kétségtelenül jó hírek" - véli Candice Bangsund, a Fiera Capital nevű montreali befektetési vállalat portfóliómenedzsere. Az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek mellett az egyre hevesebbé váló hongkongi tüntetések, az olasz belpolitikai válság és az argentin pénz- és tőkepiacok összeomlása is jelentősen rontotta a hangulatot az utóbbi hetekben és napokban. A világgazdaság növekedése még idén gyorsulásra válthat a jegybankok kamatcsökkentéseinek köszönhetően, amit jelez, hogy a közelmúltbeli gazdasági adatok a vártnál kedvezőbbek voltak - véli Bangsund.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!