Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közép-kelet-európai devizák a hat-nyolc százalékot veszítettek árfolyamukból március folyamán. A közeljövőben a devizapiaci szakértők csak a román lej és a szerb dínár esetében számítanak további gyengülésre, mivel ez a két deviza elkerülte a mély árfolyamveszteséget az elmúlt hetekben.

A forint, a cseh korona és a lengyel zloty viszont visszatérhet az erősödő pályára, csak a néhány héttel ezelőttinél kissé gyengébb szinten - adta hírül a Reuters felmérése nyomán az MTI.

A forint szerdán érte el történelmi árfolyammélypontját az euróval szemben, 369 forint feletti jegyzésen. Ehhez képest a pénzpiaci elemzők várakozásai szerint az elkövetkező 12 hónapban 7 százalékkal, egészen a 340-es szintig erősödik majd. Ez kissé gyengébb az egy hónappal ezelőtt végzett felmérésben várt 335 forintnál.

A piaci konszenzus szerint a cseh korona 7,8 százalékkal erősödhet a következő egy évben, egészen a koronavírus-járvány előtti 25,50 koronás eurójegyzésig. A lengyel zloty pedig 5,8 százalékkal lehet erősebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!