A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 237,64 ponttal, 0,89 százalékkal, 27 025 pontra erősödött.

Az S&P 500-as mutatója 29,49 ponttal, 0,99 százalékkal gyarapodott, és 2995,64 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 100,06 ponttal, 1,24 százalékkal emelkedett, és 8148,71 ponton zárt.

A hétfői negatív zárást követően kedden erőteljesen nőtt a befektetői kockázatvállalási hajlandóság, annak köszönhetően, hogy jól indult a negyedéves vállalati jelentési szezon.

Nem sokkal a zárás előtt a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját és a Standard & Poor's 500-as indexet felfelé húzta a várakozásoknál jobb negyedéves eredményei folytán a UnitedHealth Group papírja 7,6 százalékos erősödésével, valamint a JP Morgan részvénye 3,7 százalékos nyereségével. A Johnson and Johnson is 2 százalékos pluszban állt, miután felfelé módosította profitvárakozását.

A keddi kereskedésben az egészségügyi, a pénzügyi, valamint a kommunikációs szolgáltató ágazat szerepelt a legkedvezőbben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!