A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 1,25 százalékkal, 26 362,25 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 1,27 százalékkal nőtt, és 2924,56 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,48 százalékkal lett magasabb, és 7973,39 ponton zárt.

Az árfolyamok emelkedésének csütörtökön az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok enyhülésének reménye adott lendületet. Médiajelentések szerint a pekingi kereskedelmi minisztériumnak nem áll szándékában tovább élezni a világ két legnagyobb nemzetgazdasága között kialakult feszültséget. A pekingi kereskedelmi minisztérium szóvivője szerint Kína kész "tárgyalni és együttműködni" és "nyugodt körülmények között" kívánja rendezni az ellentéteket.

Csütörtökön a technológiai és a pénzügyi ágazat, valamint az energiaipar és az iparvállalatok részvényei szerepeltek a legerősebben, minden ágazati mutató nyereséget jelzett. A kereskedelmi konfliktusok fejleményeire érzékenyen reagáló chipgyártók papírjai kiemelkedően teljesítettek - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!