A blue chipek közül az OTP volt az egyetlen, amelyik a keddi napnál jobban teljesített: a bankpapírok 0,9 százalékos drágulás után 3669 forintra emelkedtek 6,2 milliárd forintos forgalom mellett. Egyes piaci vélemények szerint az OTP zárás előtti megugrása a short pozíciók zárásából adódott. A többi blue chip közül a Mol és a Magyar Telekom is napi mélyponton zárt, de a nap legnagyobb vesztese a Mol lett. Az olajipari papír árfolyama 3,6 százalékot zuhant és így 12 555 forinton zárt, 1,2 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom 1,9 százalékos eséssel 314 forinton fejezte be a napot, míg a Richter 1,8 százalékkal alulmúlva a tegnapi záróértékét, 3488 forinton zárt.

A BÉT hangulatán is a nemzetközi események látszottak meg, főleg a kínai gazdaságról érkező kedvezőtlen adatok, valamint a krími válság miatt aggódnak a befektetők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!