A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,19 és 0,16 százalékkal álltak alacsonyabban az európai kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,43 százalékkal csökkent.

A még nem hivatalos záróadatok szerint Londonban 0,55 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE 100 index, a DAX Frankfurtban 0,84 százalékkal, a CAC 40 Párizsban 0,32 százalékkal zárt gyengébben. Madridban 0,63 százalék volt az indexcsökkenés, Milánóban viszont 0,23 százalék indexemelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést a tőzsde.

Kapcsolódó

A technológiai cégek árfolyamát az SAP papírja húzta le, az ágazati mutató másfél százalékkal gyengült. Az egészségügyi ágazat mutatója egy százalékkal erősödött. Az SAP a vártnál rosszabb negyedéves eredménye láttán több mint öt százalékkal gyengült. A Novartis csaknem 4 százalékkal erősödött felfelé javított éves eredmény-előrejelzésének köszönhetően.

Az olaj ára nagyot csökkent csütörtökön is az előző két nap egy- és kétszázalékos zuhanása után. A Brent 2,43 százalékkal hordónként 62,12 dollárra, a WTI 2,71 százalékkal 55,24 dollárra. Az olajárat csütörtökön a Mexikói-öbölben a hurrikánveszély miatt leállított olajkutak újraindítása csökkentette.

Az eurót 0,01 százalékkal jegyzik magasabban, 1,1226 dolláron, az arany ára 0,26 százalékkal, unciánként 1426,95 dollárra emelkedett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!