A befektetői hangulatot negatívan érinti a nemzetközi kereskedelmi konfliktusok eszkalálódása.

A Dow 1,3, az S&P 500 1,4, a Nasdaq pedig 2,1 százalékot esett a hét első kereskedési napján.

Az olajárak a pénteki jelentős emelkedés után süllyedésnek indultak. A New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 68,14 dolláron állt, a Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 4 centes mínusszal 74,28 dollár volt.

Az arany ára a múlt heti hat havi mélypont közelében stabilizálódott. A nemesfém unciánkénti ára 0,15 százalékkal, 1,90 dollárral, 1268,80 dollárra csökkent New Yorkban. A nemzetközi bankközi devizapiacon az euró 1,1698 dolláron állt a reggeli 1,1664 dollár után.

Forrás: NorthFoto/Valtteri Mulkahainen/Solent News

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!