Az európai kereskedési idő végére az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,7 és 0,8 százalék veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,8 százalékkal gyengült.

Az FTSE-100 0,6 csökkenéssel fejezte be a keddi kereskedést, a frankfurti DAX 1,1 , a párizsi CAC-40 pedig 0,8 százalékkal esett. Madridban 1,3, Milánóban 1,4 százalékos mínuszban zárt a tőzsde.

Az indexeket leginkább az autóipari részvények húzták le, az ágazati mutató közel két százalékkal gyengült. Az ágazat leggyengébben szereplő papírja a francia Faurecia autóalkatrész beszállító vállalat lett 4 százalékos zuhanással.

A nemzetközi értékpapírpiacokon a tényleges lehetőségek óvatos mérlegelése váltotta fel a G20-ak hét végi csúcstalálkozóján a kölcsönös amerikai-kínai kereskedelmi retorziók szüneteltetéséről létrejött megállapodást követő első lelkesedést.

A technológiai ágazat is a nagy vesztesek közé sorolt be, miután erősen ki van téve a Kínával folytatott kereskedelemnek. Az AMS és Siltronic félvezető áramkör gyártók részvénye több mint három százalékkal gyengült.

Az olajár a küszöbön álló termeléscsökkentés reményében emelkedett, nap közben két százalékkal is, majd vegyesen alakult. Az OPEC a héten csütörtöki közgyűlésén a termelés csökkentéséről tárgyal a szervezeten kívül nagyobb olajtermelőkkel.

Az európai kereskedési idő végén a Brent még 0,47 százalék nyereséget tartott hordónként 61,98 dolláros áron, a WTI ára viszont már 0,17 százalékkal 52,86 dollárra csökkent.

Az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben 1,1359 dolláron, az arany ára 0,41 százalékkal unciánként 1244,70 dollárra emelkedett.

Az európai tőzsdezárást követően - kelet-európai idő szerint este 8 óra után - az amerikai vezető indexek a mélyben jártak. A Dow és az S&P 500 2,5, a Nasdaq 2,8 százalékos veszteségben állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!