Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nap elejét a BUX is pluszban kezdte, főleg az OTP volt az a részvény ami húzta felfelé az indexet. A banpapír árfolyama napközben 2 százalék feletti pluszban is volt, napi maximumát 4585 forinton érte el a részvény. Később azonban a befektetők kezdtek rájönni, hogy a bankbetétek megcsapolása az egész európai bankrendszerre is negatív lehet, így kezdtek olvadni a pluszok. Ezért akik a nap elején kapkodtak az OTP részvényekért nem jártak túl jól - még akkor sem ha shortosok zárátk pozícióikat - ugyanis a bankrészvény továbbra is megmaradt a csökkenő trendjében. A nap végi záró ár 4405 forint lett, ami 1 százalékos csökkenést jelentett, azonban napon belül több mint 3 százalékot veszített a bankrészvény az értékéből. Így a következő ellenállási szint 4300 forint környékén van, de inkább 4100 forint lehet ami megfogja a bankrészvény esését.

Közel 1 százalékot esett még a Mol is, annak ellenére, hogy az olaj ára drágult. A nap elején még ez a részvény is megfordult 16 700 forint felett is, végül azonban 16 250 forinton 0,9 százalékos csökkenéssel zárt. A Magyar Telekomot a közelgő osztalék megmentette az eséstől, a részvény 0,5 százalékkal 409 forinton fejezte be a napot. A Richter ára alig változott 0,1 százalékkal 33 410 forintra esett vissza. Emelkedett viszont az Egis árfolyama, a társaság jelentős bevételnövekedésre számíthat ugyanis a jövő évtől, így 0,7 százalékkal 18 600 forintra drágult a részvény. Igaz a rossz hangulat ezt a papírt is érintette, hiszen a nap elején még 19 000 forint felett is megfordult az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!