Nagyot gyengült a Mol

Pénteken tette közzé gyorsjelentését a Mol, a kedvező eredmények ellenére esett az olajcég részvényeinek árfolyama. Az OTP és a Richter viszont erősödött.
Domokos Erika, 2019. február 22. péntek, 18:43
Fotó: Shutterstock

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 93,12 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 40 814,60 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest - összesített az MTI.

A Mol pénteken tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését, amiben kedvező eredményekről számolt be, de a menedzsment enyhén konzervatív előrejelzést adott 2019-re - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en. Elképzelhető, hogy ez kissé elbizonytalanította a piaci szereplőket, emiatt esett az olajcég részvényeinek árfolyama.

A Magyar Telekom a jelek szerint továbbra sem akarja érdemben emelni osztalékát a bizonytalanabb üzleti környezet miatt, ezért dönthettek a profitrealizálás mellett a befektetők. A Richter ismét erősödött, a szakértő úgy látja, hogy a társaság gyorsjelentését követő negatív hangulat elmúlt.

Az OTP a jövő héten teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését, a bankpapír árfolyamának emelkedése azt jelezheti, hogy a befektetők optimisták - véli Kiss.

A Mol 24 forinttal, 0,73 százalékkal 3282 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,60 százalékkal 11 780 forintra erősödött, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5,50 forinttal, 1,17 százalékkal 463 forintra esett, forgalma 173,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,64 százalékkal 5590 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3826,77 ponton zárt pénteken, ez 8,67 pontos, 0,23 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK