Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az MNB a 2002. évet 4,88 milliárd forint veszteséggel zárta, miközben 23,3 milliárd forint osztalékot fizetett a költségvetésnek. A közlemény szerint az eredmény pozitív irányú változását elsősorban az intervenció keretében megvásárolt deviza értékesítése során elért árfolyamnyereség okozta. Ezen felül a jegybank működési költségei több mint 800 millió forinttal, 6 százalékkal csökkentek az előző évhez képest. A tavalyi év után az MNB osztalékot nem fizet. Az MNB 2003. december 31-i mérlegfőösszege 4 178,5 milliárd forint volt, az előző év véginél 53,4 milliárd forinttal alacsonyabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!