A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a BÉT európai összevetésben jól teljesített, a nyugati részvénypiacokat stagnálás, vagy inkább csökkenés jellemezte.

Különösen a Richter erősödött, valószínűleg azért, mert az amerikai piacról az ottani partner előrejelzése alapján nagyobb bevétel származhat, mint amit eddig vártak – tette hozzá Török Lajos.

 

  • A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 2680 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,23 százalékkal 10 920 forintra nőtt, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,56 százalékkal 362 forintra emelkedett, forgalma 70,2 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 115 forinttal, 1,36 százalékkal 8550 forintra erősödött, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

 

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX stagnált, 3712,45 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!