A Mol 1010 forinttal, 5,06 százalékkal 20 960 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 410 forinttal, 4,85 százalékkal 8860 forintra nőtt, forgalmuk 6,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 2,45 százalékkal 502 forintra emelkedett, forgalma 853,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 182 forinttal, 2,82 százalékkal 6634 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Megszűnt az elmúlt napokban tapasztalható eladói nyomás a magyar piacon, az egész kereskedés folyamán a vételi erők domináltak. A BÉT mozgása igazodott a nemzetközi hangulathoz. A közepesnél egy kicsivel alacsonyabb forgalomban, minden vezető részvény emelkedni tudott, ennek köszönhetően zárt 4 százalékos pluszban a BUX - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek.

A nemzetközi piacokhoz hasonlóan a BÉT is nagy mértékben erősödött - mondta Wéber Tamás, az MKB Bank portfóliókezelője az M1-en. Kedden tartott kongresszusi beszédet Donald Trump amerikai elnök, amitől a piac szereplői azt várták, hogy részleteket tudnak meg az amerikai költségvetési politikáról. Ez elmaradt, azonban ettől függetlenül a nemzetközi piacok folyamatosan felfelé kereskedtek.

Olvassa el kapcsolódó cikkünket arról, hogy Nagy Márton lemondott a BÉT elnöki posztjáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!