A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett jelentés szerint a második negyedévben elért 2,6 milliárd forint ingatlanközvetítési jutalék 20 százalékos növekedés éves alapon. Az összegből a 24,2 százalékkal bővült magyar piac 2,2 milliárd forinttal részesedik. Lengyelországban 16,1 százalékos volt a bővülés, ott a vizsgált időszakban 9 alulteljesítő irodát zárt be és 5 újat nyitott a Duna House.

A saját tulajdonú irodákra eső jutalékbevétel 2,4 százalékos növekedéssel 471 millió forint volt. Magyarországon 257 millió forinttal 4,9 százalékos, Lengyelországban pedig 155 millió forinttal 27 százalékos volt a bővülés, ám a csehországi 59 milliárd forint az előző negyedévitől és az előző év azonos időszakitól is elmarad - idézi a közleményt az MTI.

A Duna House közvetített hiteleinek összege 41,9 százalékos emelkedéssel meghaladta a 23,5 milliárd forintot. A magyar piacon 14,5 milliárd forinttal 52,5 százalékos, Lengyelországban majdnem 9 milliárd forintnyi hitellel 27,7 százalékos a növekedés.

A lakás-takarékpénztári állomány az előző évitől több mint másfél milliárd forinttal elmaradva, de az előző negyedévit kissé meghaladva 5,7 milliárd forinton stabilizálódott - olvasható a közleményben.

A társaság nettó árbevétele az első negyedévben 2 milliárd 576 millió forint volt, 2017. első negyedévéhez képest több mint 1,5 milliárd forinttal növekedett, adózott nyeresége 637 millió forint volt 371 millió forinttal több az egy évvel korábbinál. Az idén 2,7-2,9 milliárd forint adózott eredményt várnak.

A Duna House részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, múlt hét pénteken 3980 forinton fejezték be a kereskedést, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 4340 forint, a legalacsonyabb 3453 forint volt.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!