Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pensum Group Nyrt. árbevétele a harmadával, nyeresége pedig a duplájára nőtt az első fél évben - közölte a humánerőforrás-szolgáltatásokkal, főként a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalat pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az év első hat hónapjában a társaság árbevétele 25,3 százalékkal 1,48 milliárd forintra, míg adózott eredménye a duplájára, 59 millió forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Az árbevétel növekedésének fő oka a Pensum Group belföldi partnereinek bővülő aktivitása, megrendelései voltak, valamint az első fél évben kötött 24 új szerződés.

Az adózott eredmény jelentős emelkedését pedig a növekvő árbevétel miatti magasabb fedezettel, valamint a javuló működési hatékonysággal magyarázták. Arra is kitértek, hogy a Pensum Group sikeresen kezelte a Sberbank Magyarország Zrt.-vel kapcsolatosan kialakult helyzetet: a bankkal szembeni követeléseit beszámíttatta a hitelállományba. A megmaradt hitelállományt pedig sikerrel vette át az új finanszírozó a CIB Bank Zrt.

Kiemelték, hogy az év második fél évében a Pensum Group emelkedő kamatkörnyezetre, növekvő inflációra, és az emelkedő közüzemi költségek miatt elbocsátásokra, így összességében a munkaerőkínálat növekedésére, valamint a bérnövekedés ütemének lassulására számít. A változó, illetve romló gazdasági környezetben a vállalat előrejelzése szerint bizonyos területeken a piaci szereplők óvatosságból gyakrabban vehetnek majd igénybe munkaerő-kölcsönzési, közvetítési szolgáltatásokat.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Pensum Group Nyrt. 2012-ben alakult, fő tulajdonosai több mint húszéves tapasztalattal rendelkeznek a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés területén. A Pensum elsődleges feladata, hogy a humánerőforrás-szolgáltatás teljes spektrumát lefedve álljon ügyfelei rendelkezésére Magyarországon, Ausztriában és Németországban. Szolgáltatási portfóliójához tartozik egyebek mellett a belföldi és külföldi munkaerő-kölcsönzés, a munkaerő-közvetítés és toborzás. A Pensum Group árbevétele az elmúlt években dinamikusan nőtt, 2021-ben megközelítette a 2,7 milliárd forintot.

A Pensum Group Nyrt. részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, a papír ára pénteken délután 5,88 százalékkal 1800 forintra nőtt, az elmúlt egy évben 775 és 5800 forint között mozgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!